Logo

GÜNEYDOĞU ANADOLU’NUN TURİZM MERKEZİ MARDİN’DE ULAŞIM DAHA KONFORLU VE HIZLI

Midyat Şehir Geçişi ve Bağlantı Yolları ile Midyat-Nusaybin Yolu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun teşrifleriyle açıldı. Karaismailoğlu, Midyat-Nusaybin Yolu’nda yapılan çalışmalarla iki ilçe arasındaki ulaşım standardının artırıldığını belirterek, ulaşım süresinin 50 dakikadan 30 dakikaya düştüğüne dikkati çekti.

 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, farklı kültürleri bir arada buluşturan Mardin’in büyük turizm potansiyeline sahip olduğunu kaydetti. Yılda 2 milyonun üzerinde yerli ve yabancı turist ağırlayan Mardin’in, Doğu-Batı ve Kuzey-Güney yönlü ulaşım koridorlarının kavşağında yer aldığını, transit taşımacılıkta da önem arz ettiğini ifade eden Karaismailoğlu, hayata geçirilen karayolu yatırımlarıyla şehrin gelişimine ivme kazandırıldığına işaret etti.

 

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Midyat’ın şehir içi ulaşımını ve çevredeki yerleşkelerle bağlantısını sağlayan bölünmüş yol standardındaki 21 kilometrelik Midyat Şehir Geçişi ve bağlantı yolları, bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol standardına yükseltildi. Proje kapsamında; 20 kilometre uzunluğunda yaya kaldırımı ve orta refüj ile 8 adet dönel, 4 adet sığınma cepli olarak tasarlanan toplam 12 adet kavşak tamamlandı. Ayrıca, Midyat ile Nusaybin arasında tek yol standardında ulaşım sağlayan 43 kilometrelik mevcut yol bitümlü sıcak karışım kaplamalı hale getirildi” dedi.

 

ULAŞIM SÜRESİ 20 DAKİKA KISALDI

 

Karaismailoğlu, Midyat Şehir Geçişi projesi ile Batman, Şırnak, Nusaybin ve Dargeçit’e bağlantı kollarının düzenlendiğine, ulaşım standardının da arttırıldığına vurgu yaparak, “Midyat Şehir Geçişinin kollarından birini oluşturan eski Midyat Güney Çevre Yolu’nun da daha çok tercih edilebilir hale gelmesiyle, Mardin ile Şırnak arasındaki transit trafiğin şehir içinde neden olduğu yoğunluk azaltıldı, güvenli ulaşım sağlandı. Midyat-Nusaybin Yolu’nda yapılan çalışmalarla iki ilçe arasındaki ulaşım standardı artırıldı. Yolun platform genişliği yaklaşık 2 kat arttırılarak 12 metreye çıkarıldı. Yolun konforlu hale getirilmesiyle birlikte ulaşım süresi 50 dakikadan 30 dakikaya düşürüldü. Proje ile bölge halkı için özellikle yaz aylarında dinlenme ve yeme-içme alanı olarak kullanılan Beyazsu turistik bölgesine konforlu ulaşım imkanı sağlandı” ifadelerini kullandı.

Fotoğraflar