Logo

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU, PENDİK-SABİHA GÖKÇEN METRO HATTINI KULLANDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sabiha Gökçen Metro Hattında vatandaşlarla birlikte seyahat etti. Vatandaşların memnuniyetini gördükçe gururlandıklarını belirten Karaismailoğlu, “İstanbul gibi metropollerde bu tür raylı sistem, toplu taşıma hayatın bir parçası olmak zorunda. Vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmenin başka bir yolu yok” dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu ile Tavşantepe İstasyonu’ndan Sabiha Gökçen Havalimanı İstasyonu’na yolculuk yaptı, vatandaşlarla sohbet etti. Yolculuğun ardından açıklama yapan Karaismailoğlu, geçen hafta açılışı yapılan Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaştıklarını belirtti. Yolcularla sohbet ettiklerini kaydeden Karaismailoğlu, “Vatandaşların memnuniyetini gördükçe biz de gururlanıyoruz. Bizim yaptığımız işleri milletimiz kullandığında duyacağı memnuniyet bizim en büyük sevincimiz. Bütün yorgunluklarımızı unutturuyor tabi ki…İstanbul gibi metropollerde bu tür raylı sistem, toplu taşıma hayatın bir parçası olmak zorunda. Vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmenin başka bir yolu yok. O yüzden hem lastik tekerlekli araçlardaki işletme standartlarının artırılması hem de raylı sistemlerin yaygınlaştırılması ve kaliteli hizmet vermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

ONLAR ÜSTLERİNE VAZİFE OLAN BU İŞİ MAALESEF ÇOK GECİKTİRDİLER

 

Şu anda İstanbul’da devam eden yaklaşık 200 kilometrelik metro hattının da bitirilip, İstanbulluların hayatına kazandırılacağını dile getiren Karaismailoğlu, Bakanlık olarak 7 tane hatta İstanbul’da yoğun bir efor sarf ettiklerini söyledi. Onlardan bir tanesini olan 7,4 kilometrelik Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro hattının geçen hafta bitirildiğini belirten Karaismailoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

“Artık Kadıköy’den binen vatandaşımız 50 dakikada Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşabiliyor. Hem Kadıköy’den hem de Bostancı’dan, Kozyatağı’ndan, Maltepe’den, Kartal’dan Sabiha Gökçen Havalimanı’na erişimi raylı sistemlerle çok daha kolay ve konforlu bir hale geldi. Bundan sonra devam eden 6 tane metro hattımızı da peyderpey İstanbulluların hizmetine sunacağız. Bu yıl içerisinde İstanbul Havalimanı’nın Kağıthane bağlantısını bitireceğiz. Aynı zamanda bu yıl içinde Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nden de geçen Başakşehir-Metrokent- Kayaşehir Metro hattını da bitirerek İstanbulluların hizmetine sunacağız. Bu büyük bir konfor. Bugün Sabiha Gökçen’e ulaşan vatandaşımız Kadıköy’e kadar kesintisiz ulaşım imkanı sağladı. Ayrıca, Ayrılıkçeşme İstasyonu’ndan da aktarma yaparak Marmaray ile Avrupa yakasındaki neredeyse tamamına kadar ulaşabilme imkanı sağladık. Böylece raylı sistemlerle havayolunu entegre etmiş bulunuyoruz. Pendik-Sabiha Gökçen hattının Marmaray’a bağlantısının bir an önce yapılması gerekiyor. Pendik’ten Marmaray arasında daha önceden başlamış 4 kilometrelik hattın da bitirilmesi gerekiyor. O da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda. Onlar da üstlerine vazife olan bu işi maalesef çok geciktirdiler. Bir an önce bitirilip İstanbulluların hayatına kazandırılması gerekiyor. Çünkü bu Marmaray bağlantısı Pendik’ten sağlanmadığı zaman vatandaşlarımız Ayrılıkçeşme’ye, Kadıköy’e kadar gidip Marmaray bağlantısını oradan sağlamak zorunda kalıyorlar.”

16 milyar saat çalışmanın sonucunda bunların ortaya çıkardıklarını ve vatandaşın hizmetine sunduklarını vurgulayan Karaismailoğlu, “Herkes sorumluluğunu yerine getirmeli. O yüzden başkalarının emekleri üzerinden değil de kendi yaptıkları emeklerini anlatmalarını bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

 

YARIN ASSOS VE TROY’A TÜNELLERİNİ AÇIYORUZ

 

Türkiye'nin her yerinde önemli çalışmalar yapıp, önemli projeleri hayata geçirdiklerinin altını çizen Karaismailoğlu, yarın Çanakkale'de “Assos” ve “Troya” Tünellerinin açılışlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştireceklerini söyledi. Türkiye'nin her köşesinde yatırımlara ve çalışmalara devam edeceklerini kaydeden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Anadolu'nun her köşesinde vatandaşın ihtiyacı olan bütün projeleri bir bir bitirip milletin hizmetine sunacaklarını sözlerine ekledi.

Fotoğraflar