Logo

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU: UMUTLARI YEŞERTEREK, YAŞADIĞIMIZ BU ACI GÜNLERİ TARİHE GÖMECEĞİZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, umutları yeniden yeşerterek, yaşanılan bu acı günleri tarihe gömeceklerini belirterek, “Evsiz kalan vatandaşlarımıza güvenli ve konforlu barınma imkanı sağlamak şu anda büyük önceliğimiz. Yaşam konteyneri ve prefabrik evlerin tamamını kurmak için çalışıyoruz" dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen “Adıyaman Yeni Afet Konutları Temel Atma Töreni'ne” katıldı. Törende konuşan Karaismailoğlu, “Deprem felaketinin yaralarını hızla sardığımız bu günlerde, aynı zamanda umut dolu, aydınlık yarınların da temelini hep birlikte atıyoruz. Maalesef, 6 Şubat'ta iki büyük depremle dünyada eşi benzeri görülmemiş bir afetle karşı karşıya kaldık. Tüm ülkemizi yasa boğan bu felaket nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

BÖLGEMİZİN, İNSANIMIZIN DERDİ, SIKINTISI BİTENE KADAR DURMAYACAĞIZ

 

“Milletçe zor günler geçirdik” diyen Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 7/24 yürüttükleri çalışmalarla, devlet millet omuz omuza sürdürdükleri dayanışmayla bu zor günleri aydınlığa kavuşturacaklarını söyledi. Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Depremin ilk gününden beri bütün birimlerimizden her unvanda personelimiz 7/24 görev yaptı ve yapmaya devam ediyor. Bölgemizin, insanımızın derdi, sıkıntısı bitene kadar da durmayacağız. Bu zorlu süreçte devletimiz, depremzedelerimizin tüm ihtiyaçlarını, imkanlarını seferber ederek giderdi. Hasarlı binaların yıkılması, enkazların kaldırılması ve yeniden inşa faaliyetlerini ivedilikle yürütüyoruz. Depremden etkilenen tüm illerimizde olduğu gibi Adıyaman’ı da yeniden bayındır kılmak ve ihya etmek için ilk andan itibaren gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Binlerce yıllık tarihi ile sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış Adıyaman’ın özünde ilim var, irfan var. Üretim var, ticaret var. Biz bunları Adıyaman’da yeniden payidar kılana kadar da durmayacağız. Tüm illerimizde aynı kararlılığı sürdüreceğiz. Depremin açtığı yaraları sarmak, yarınlara umutla bakmak, bölgeyi geleceğe taşımak için çok önemli çalışmaları devam ettiriyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

 

AÇILAN YARALARI SARIYORUZ

 

Her geçen gün daha da organize olarak ve güçlenerek çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini ve açılan yaraları sardıklarını vurgulayan Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“Evsiz kalan vatandaşlarımıza güvenli ve konforlu bir barınma imkanı sağlamak şu an için en büyük önceliğimiz. Yaşam konteyneri ve prefabriklerin tamamını bir an önce kurmak için yoğun bir mücadele veriyoruz. Vatandaşımızı konteynerlere yerleştirerek, hayatın onlar için bir nebze de olsa normale dönmesini sağlıyoruz. İnşallah bu sayıları da hızla artıracağız. Burada temel atma törenimizle başlangıcını yaptığımız süreci en kısa sürede tamamlayacak, vatandaşlarımızı hızlıca kalıcı konutlara taşıyarak daha düzenli bir hayat kuracağız. Geçmişten geleceğe uzanan çok daha güçlü ve gelişmiş bir Adıyaman’ı kuracağız. Dayanıklı ve sürdürülebilir şehirler oluşturma vizyonumuz doğrultusunda Adıyaman’ımız da örnek bir şehir yapacağız. Kimsenin şüphesi olmasın ki Cumhurbaşkanı’mızın liderliğindeki Türkiye, hiç olmadığı kadar güçlüdür. Umutları yeniden yeşerterek yaşadığımız bu acı günleri tarihe gömeceğiz.”

 

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ AYDINLATACAK FAALİYETLERE ARALIKSIZ DEVAM EDİYORUZ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde ve milletin güveni sayesinde; ülkenin bütünsel kalkınmasını sağlayan projelerle, eserlerle Türkiye’nin geleceğini aydınlatacak faaliyetlerine aralıksız devam ettiklerini vurgulayan Karaismailoğlu, “Kardeşliğimiz, birliğimiz ve dayanışmamız şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmadaki asıl çimentomuz olacak” diyerek sözlerini tamamladı.

Fotoğraflar