Logo

Bakan Karaismailoğlu: “Tüm İmkanlarımızla Sahadayız”

-“Kısa sürede buraları toparlayacağız, vatandaşlarımızla beraberiz”

 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Giresun’da yaşanan sel felaketinin ardından bölgede incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından A Haber Televizyonuna özel açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, kapanan yolların açılıp kontrollü olarak ulaşımın sağlandığını söyledi.

 

Karaismailoğlu, Dereli ilçesinde yapılan incelemelerde afetin olumsuz etkilerinin görüldüğünün, afetin etkilerinin en kısa sürede devlet imkanlarıyla çözüleceğinin ve vatandaşların normal hayata döneceklerinin bilgisini verdi.

 

Devletin bütün gücüyle vatandaşlara ve çalışanlara destek olmak için Giresun’da olduklarını dile getiren Bakan Karaismailoğlu, “Vatandaşlar müsterih olsunlar tüm alt yapı ve yollarımız eskisinden iyi olacak. Şu an sıkıntılar var, ama kısa sürede çözülecek; bundan emin olsunlar” diye konuştu.

 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Giresun’da kapanan yolların servis yollarıyla açılarak kontrollü bir şekilde bütün ulaşımın sağlandığını belirterek,  “Ana yolların tamamı açık, sadece köy yollarında birkaç sıkıntı var, yaklaşık 120 köyde sorun vardı, onların 70 tanesi açıldı, 50 tane köyde bir sorun var, heyelanlar var, onları çözmeye çalışıyoruz, ekiplerimiz arazide” ifadelerini kullandı.

 

 

-“Kısa sürede buraları toparlayacağız, vatandaşlarımızla beraberiz”

 

Afetin ilk dakikalarından itibaren yoğun bir çalışmanın başladığının altını çizen Bakan Karaismailoğlu, “İlk dakikalardan beri devlet bütün gücüyle burada. Selin etkisi ile ciddi sıkıntılar mevcut. Vatandaşlarımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. İnşallah bu yaralar kısa sürede sarılacak, ondan kimsenin şüphesi olmasın. Çalışan arkadaşlarımıza destek vermek, güç vermek için buradayız. İnşallah kısa sürede buraları toparlayacağız, vatandaşlarımızla beraberiz. Sorunların hepsini çözeceğiz” dedi.

 

 

Yağmurun etkisini dört vadide gösterdiğini ve Dereli Vadisi’nin bu durumdan en çok etkilenen bölge olduğuna dikkati çeken Bakan Karaismailoğlu “Dereli’de ve diğer vadilerde kısmen yol çökmeleri ve yol kapanmaları oldu. Ama kısa sürede ekiplerimiz müdahale ederek ulaşımı servis yollarından geçici olarak sağladılar. Kalıcı projeleri bir an önce yapacağız, şimdi mühendis arkadaşlarımız da buradalar ölçümlerini yapıyor. Bir an önce bunları tamamlayıp vatandaşlarımızın normal hayata dönüşünü en hızlı şekilde sağlamanın çabası içerisinde olacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Videosu