Logo

Sıkıntılar Devlet İmkanlarıyla Kısa Sürede Çözülecek

Bakan Karaismailoğlu:

-“ Devletimiz Bütün İmkânlarıyla Burada”

- “Kalıcı Projeleri Bir An Önce Yapacağız”

 

 

Giresun’daki sel felaketi  sonrası bölgeye giderek, incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cnn Türk’e özel röportaj verdi.

 

 

Bakan Karaismailoğlu, olayın ardından 120 köye ulaşım sağlanamazken şu an bu sayının 50’ye düşürüldüğünü belirterek, karayolu henüz açılmamış olan köylere ihtiyaç halinde helikopter ile ulaşıldığını söyledi.

 

 

Karaismailoğlu, Dereli ilçesinde yapılan incelemelerde afetin olumsuz etkilerinin görüldüğünün, afetin etkilerinin en kısa sürede devlet imkanlarıyla çözüleceğinin ve vatandaşların normal hayata döneceklerinin bilgisini verdi.

 

 

Afetin ilk dakikalarından itibaren yoğun bir çalışmanın başlatıldığının altını çizen Bakan Karaismailoğlu, “Devletimiz bütün imkânlarıyla burada. Biz de  vatandaşlarımızın yanında olmak için bölgeye geldik, Arkadaşlarımız afetin ilk dakikalarından beri buradalar. Biz de arkadaşlarımıza güç-kuvvet vermek için buradayız. İnşallah en kısa zamanda bunların üstesinden geleceğiz. Vatandaşlarımızın her zaman yanındayız, yine yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

- Bölgeye kalıcı projeler yapılacak

 

 

Yağmurun etkisini dört vadide gösterdiğini ve Dereli Vadisi’nin bu durumdan en çok etkilenen bölge olduğuna dikkat çeken Karaismailoğlu, “Dereli’de ve diğer vadilerde kısmen yol çökmeleri ve yol kapanmaları oldu. Ama kısa sürede ekiplerimiz müdahale ederek servis yollarından geçici olarak sağladılar. Tabii kalıcı projeleri bir an önce yapacağız. Şimdi mühendis arkadaşlarımız da buradalar, ölçümlerini yapıyorlar. İnşallah projeleri kısa zamanda tamamlayıp daha sonra böyle afet durumlarında böyle etkilerin yaşanmaması için gerekli bütün çabaları, bütün çalışmaları geçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

Afetin verdiği hasarın ciddi boyutta olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

 

 

“İş büyük, ama vatandaşlar müsterih olsunlar eskisinden de daha iyi olacak hepsi. Onları normal hayatından daha iyi bir hayat bekleyecek muhakkak. Şu an sıkıntılar var ama kısa sürede çözülecek; bundan emin olsunlar, biz onun için buradayız, bu işler düzelene kadar da buralarda olacağız inşallah.

Haberin Videosu