Logo

ULAŞTIRMA BAKANI KARAİSMAİLOĞLU: KAZ DAĞLARI RAMPALARI 5 DAKİKADA GEÇİLECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ayvacık-Küçükkuyu kesiminde bulunan ve yaklaşık 50 dakikada geçilebilen Kaz Dağları rampalarının tüneller sayesinde 5 dakika gibi kısa bir sürede geçebileceğine dikkati çekti ve “Güzergahtaki trafik kalitesi ve emniyeti de önemli oranda artacak. Yol ve tünellerimizin tamamı hizmete açıldığında mevcut yol 2,5 kilometre daha kısalarak, 9,5 kilometreye düşecek. Böylece; bir yılda ortalama 80 milyon lira tasarruf sağlayacağız” dedi. Karaismailoğlu, tünellerin isimlerinin ASOS ve Troya olarak değiştirildiğini de duyurdu.

 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çanakkale Ayvacık-Küçükuyu Yolu T-2 Tüneli Işık Görme törenine katıldı; “Ulaşım yatırımlarımız adına Çanakkale’de tarihi günlerden birini daha yaşıyoruz. Başta Çanakkale ve Balıkesir olmak üzere, bölgeyi etkileyen, Ayvacık-Küçükkuyu Yolu üzerindeki T-2 Tünelimizdeki kazı çalışmalarını tamamladık. Artık tünelimiz de ışığı görüyoruz. Bölgemizdeki turizmin canlanmasıyla, ticaretin artmasıyla araç trafiği de arttı. Trafik sıkışıklığını ortadan kaldırıp; konforlu, güvenli bir seyahat için Çanakkale’yi İzmir’e bağlayan kuzey-güney aksının, bölünmüş yol olarak tek bölümü konumundaki yaklaşık 10 kilometrelik Ayvacık-Küçükkuyu kesiminde yapım çalışmalarımız hızla devam ediyor. Onlarca keskin virajı barındıran ve toplam uzunluğu 5 bin 710 metre olan çift tüp iki adet tünel inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

80 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLAYACAĞIZ

 

Bin 700 metrelik T-1 Tüneli’nde nihai beton kaplama seviyesini geçtiklerini aktaran Karaismailoğlu, 4 bin 17 metrelik T-2 Tünelinde ise ışığın görüldüğünü söyledi. Tünelleri ve yolları barındıran bu projenin, Çanakkale ve İzmir ulaşımının lojistik karayolu altyapısını da güçlendireceği için son derece önemli olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ayvacık-Küçükkuyu kesiminde bulunan ve yaklaşık 50 dakikada geçilebilen Kaz Dağları rampalarını tünellerimiz sayesinde 5 dakika gibi kısa bir sürede geçebileceğiz. Tünel ve yollarımız tamamlandığında, öncelikle trafikte can ve mal güvenliğini temin edecek.  Bölgenin turizm, ticaret ve sosyo-ekonomik gelişimine olumlu etki edecek. Zamandan ve akaryakıttan tasarrufu sağlayarak ülke ekonomisine önemli katkıda bulunacağız. Ayvacık-Küçükkuyu Yolu ve tünellerimizi, hizmete açtığımızda; Çanakkale-İzmir ve Çanakkale-Balıkesir yolu bölünmüş yol standardına kavuşacak. Kaz Dağlarında özellikle yazları yoğun trafik, kış aylarında da mevsim şartları nedeni ile yaşanan zorluklar tamamen ortadan kalkacak. Güzergahtaki trafik kalitesi ve emniyetini de önemli oranda sağlamış olacağız. Yol ve tünellerimizin tamamı hizmete açıldığında mevcut yol 2,5 kilometre daha kısalarak, 9,5 kilometreye düşecek. Böylece; bir yılda ortalama olarak zamandan 72 milyon lira, akaryakıttan 8 milyon lira olmak üzere 80 milyon lira tasarruf sağlamış olacağız. Ayrıca, yıllık 3 bin 65 ton karbon salınımının önüne geçeceğiz. Bu hattımızın hizmete girmesinin bir başka önemi de 1915 Çanakkale Köprüsü ile birlikte, kıtalar arası karayolu bağlantısıyla artacak trafik yoğunluğuna da cevap vermiş olacağız.”

 

KONUŞMAKLA HİÇBİR ŞEY ELDE EDEMEYECEKLERİNİ ÖĞRENMELERİ GEREKİYOR

 

Türkiye’nin her noktasında ulaşım, altyapı ve haberleşme adına 7/24 hizmet esasına göre çalışmaların sürdüğünü aktaran Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Vatandaşımıza hizmet götürmeyenlerin, gözü işte, milletin derdinde olmayanların, bu ülkeye hizmet edemeyeceğini zaten biliyorduk. Çok lafla iş de hiçbir zaman olmadı. Eski ve kötü alışkanlıklarını kenara bırakmalı; üstüne vazife olan işlerle meşgul olup vatandaşın hayatını kolaylaştırmaları gerekiyor. Konuşmakla hiçbir şey elde edemeyeceklerini öğrenmeleri gerekiyor” diye konuştu.

 

BÖLÜNMÜŞ YOL UZUNLUĞUNU 28 BİN 546 KİLOMETREYE YÜKSELTTİK

 

Türkiye’nin rekabet gücüne ve toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunan; güvenli, ekonomik, konforlu, çevreye duyarlı, kesintisiz, dengeli ve sürdürülebilir bir ulaştırma sistemi oluşturmanın gelecek vizyonunun en önemli unsurlarından olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, son 20 yıldır bu hedefle, Türkiye’nin ulaşım ve iletişim yatırımlarını kat be kat artırdıklarını, dev adımlar attıklarını kaydetti. Son 20 yılda Türkiye’de bölünmüş yol uzunluğunu; 6 bin 100 kilometreden 28 bin 546 kilometreye, köprü ve viyadük uzunluğunu ise 724 kilometreye yükselttiklerinin altını çizen Karaismailoğlu, “Bitümlü sıcak kaplamalı yollarımız; 8 bin 600 kilometreden 29 bin kilometrenin üzerine çıkarttık. Tünel uzunluğumuzu; 50 kilometreden alıp, 12 kat artışla, 651 kilometreye ulaştırdık. Otoyollarımızı ise 3 bin 532 kilometreye çıkarttık. Planlı yaklaşımımızla bu rakamları Cumhuriyet’imizin 100. yıldönümünde çok daha yukarılara çıkaracağız” diye konuştu.

 

ÇANAKKALE’NİN ULAŞIMI VE İLETİŞİMİ İÇİN 31 MİLYAR TL’NİN ÜZERİNDE YATIRIM YAPTIK

 

Türkiye genelindeki yatırımlar içinde Çanakkale’nin de hak ettiği payı aldığını dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“Çanakkale’nin ulaşım ve iletişim yatırımları için 31 milyar liranın üzerinde harcama yaptık. 2003’te il genelinde sadece 20 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 339 kilometreye yükselttik. İldeki bitümlü sıcak kaplamalı asfalt uzunluğunu da 45 kilometreden alıp, 521 kilometreye çıkardık. Hükümetlerimiz döneminde yollarımızla birlikte, Çanakkale’de toplam uzunlukları 10 bin metreyi geçen tam 111 köprü yaptık. Ayrıca, 3’ü tek tüp, 1’i de çift tüp olmak üzere toplam uzunlukları 8 km’yi bulan 4 tünel inşa ettik. İl genelindeki karayolu yatırımları için ayrılan kaynağı 422 milyon liradan alıp, 27 kat artış ile 12 milyar lira seviyesine yine AK Parti iktidarları getirdi. Çanakkale’de halen devam eden karayolu yatırımlarının proje bedeli; 4 milyar 287 milyon liranın üzerindedir. Tüm bunlara ek olarak, Çanakkale’deki havayolu ve denizcilik yatırımlarımız da aynı hızla devam ediyor. Haberleşme yatırımları anlamında, Çanakkale Karasal-Sayısal Radyo Televizyon Verici Kulesi’ni geçtiğimiz yıl devreye aldık. Kulemiz, deniz seviyesinden 312 metre yüksekte olup, 98 metre yüksekliğindedir. kulemizi yürüme yolları ile birlikte tamamladık. Bugün Çanakkale il genelinde 585 bine yakın abone, hızlı internet hizmeti alıyor. İl genelindeki fiber kablo uzunluğunu da bin 380 kilometreden 5 bin 360 kilometreye çıkardık.”

 

BİZİ YOLUMUZDAN BU KİRLİ OYUNLARLA DÖNDÜREMEZLER

 

“Biz muhalefet diye geçinen, ülkesine hiçbir hayrı olmayanların gayri ciddi ve kısa vadeli zihniyetleri hiç dikkate almadık” diyen Karaismailoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Devlet aklıyla Yolumuza devam ettik. Neticede ülkemize kazandırdığımız eserler halkımızın günlük yaşantısına hız getirdi, tasarruf getirdi, konfor getirdi. Biz hizmet aşkımızdan, millet aşkımızdan dönmeyiz. Kuru iftiralar, ayak oyunları bizi yıldıracak olsaydık bu yola baş koymazdık. Bizi yolumuzdan bu kirli oyunlarla döndüremezler. Bu iftiralarla ve iftiracılarla nasıl millet önünde hesaplaştıysak şimdi de öyle yapağız. Yolumuza da devam edeceğiz. Biz köylerimize, beldelerimize, insanımıza iş, aş, konfor ve huzur kazandırmaya; refahını daha da artırmaya odaklandık. Çanakkale’miz de onlardan biri. Bu aziz şehrimize ulaşım ve iletişim anlamında ne yapsak, yeridir, yerindedir ve Çanakkalelilerin hakkıdır. Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğindeki hükümetlerimiz, tüm ülke sathında olduğu gibi, tarihi ve stratejik önemi olan Çanakkale’ye ayrı bir önem vermektedir. Bu şehir tarihin kaderinin değiştiği yerdir. Bu şehir, destanların yazıldığı topraklardadır. Bu şehrin ulaşım, iletişim ve yatırım destanını da biz yazıyoruz. Ecdadımızın yadigarı olan bu toprakların imar ve ıslahı boynumuzun borcudur. Bu borcun edası için Çanakkale Savunmasında, gülleyi kaldırıp topun namlusuna koyan Seyyit Onbaşı, nasıl ter dökmüşse, Çanakkale’nin imarı için bugün kardeşlerimiz de alın teri dökmektedirler. Karayollarımızın kalitesini yükselterek, bölgenin üretiminin, istihdamının, ticaret, turizm ve kültürünün gelişmesine katkı sağlayacağız.”

 

TÜM ÖNLEMLERİ ALDIK, VAZİFEMİZİN BAŞINDAYIZ

 

Ülke genelinde etkili olan kar yağışına değinen Karaismailoğlu, “Tüm çalışmalarımızda önce can, önce sağlık diyoruz. Son yılların en yoğun kar yağışı ülkemizde, yollarımızın kapanmaması için 7/24 esasıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Karayolları Genel Müdürlüğü’müz yurt genelindeki 446 karla mücadele merkezinde, 11 bin makine ve ekipman, 13 bin personel ile hizmet veriyor. Ülke genelindeki yol durumu, sabit kameralarla ve karla mücadele araç içi kamera ve araç takip sistemleri ile anlık olarak izleniyor. Depolarımızda yeteri kadar tuz ve çözücü malzeme stoku var.  Biz tüm önlemleri aldık. Vazifemizin başındayız. Vatandaşlarımızdan da önce kendi, sonra da sevdiklerinin diğer sürücülerin sağlığı için hassasiyet bekliyoruz. Açık-kapalı yollar hakkında her zaman olduğu gibi KGM web sitesi, sosyal medya hesapları ya da KGM telefon hatlarından bilgi alınabiliyor. Araçlarda kış lastiği, zincir, takoz, çekme halatı gibi araçlarda eksik varsa, yola çıkmadan tamamlanmasının hayati önem taşımaktadır” diye konuştu.

 

Bakan Karaismailoğlu, sözlerini T1 tünelinin isminin ASOS, T2 tünelinin ise Troya olarak değiştirildiğini söyleyerek tamamladı.

Fotoğraflar